Időskorban is fitten

aktív időskor active ageing

Köztudott, hogy a rendszeres testmozgással bármely életkorban rengeteget tehetünk a mentális és fizikai egészség megőrzéséért.

Azonban az idős korosztály esetében ezek között lehet kíméletesebb és akár intenzívebb is – a mozgás szerelmeseinek -, az aktuális fizikai állapottól függően és mindenképpen előzetesen orvossal vagy gyógytornásszal konzultálva.

A rendszeres mozgásnak rendkívül nagy szerepe van az egyes betegségek megelőzésében is, ezért semmiképp sem érdemes lemondani erről, még idősebb korban sem.

Azok, akik idősebb – 60 év kor feletti – éveiket is aktívan szeretnék tölteni és a fizikai aktivitás fontos a számukra, az alábbi cikkben összefoglalva találnak

ebben az életkori szakaszban is biztonsággal végezhető mozgásformákat, valamint hasznos tanácsokat arra vonatkozóan, hogy milyen fontos tényezőket szükséges figyelembe venniük ezen mozgásformák megkezdése előtt.

https://www.hazipatika.com/psziche/harmoniaban/cikkek/ezek_a_mozgasformak_idoskorban_is_batran_vegezhetok/20210520144642

Forrás: házipatika.com

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Így elsők között tudhatja meg közelgő eseményeinket, híreinket!